,
Tápanyag táblázat
1 adag: 11,3 g (1 adagolókanál)
| 11,3 g | RI%* | 100 g |
Energia | 160 kJ/38 kcal | 0% | 1415 kJ/336 kcal |
/Zsír | 0 g | 0% | 0 g |
ebből telített zsírsav | 0 g | 0% | 0 g |
Szénhidrát | 0 g | 0% | 0 g |
ebből cukor | 0 g | 0% | 0 g |
Nátrium | 125 mg | 6% | 1136 mg |
Fehérje | 9,5 g | 19% | 82 g |
Hidrolizált kollagén I-es típus | 10000 mg | | 90,9 g |
L-aszkorbinsav (C vitamin) | 500 mg | 625% | 4545 mg |
II-es típusú Hidrolizált kollagén hidrolizált kollagén 55-70% Glykozaminoglikánok 12-25% Kondroitin 12% Hialuronsav 1-2% | 200 mg | - | 1770 mg |
Hialuronsav | 100 mg | - | 886 mg |
Cink citrát | 15 mg | 100% | 136 mg |
*: RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2 000 kcal) |
Összetevők: I-es típusú hidrolizált kollagén (marha+hal), L-aszkorbinsav, almasav, aroma, édesítőszer (szukralóz, szteviol glikozidokat tartalmaz), Hidrolizált
II-es típusú kollagén, Nátrium hialuronát, cink citrát, színezék: céklavörös és kurkumin.
Adagolási javaslat: Keverjen össze naponta 1 adag (11,3 g, 1 adagolókanál) port 250 ml vízzel.
Fogyasztási javalat: lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot, vagy állandó jelleggel.
Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Mi a kollagén?
A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.
Miért van szükségünk kollagénre?
Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen leláll.
Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen?
A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy uganannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogysztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb...
A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor?
Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél?
No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz.
Tehát:
Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is!
Értékelés-véleményezés